U POVODU DANA  BRIGADE ODRŽANA MANIFESTACIJA „MUJANOV MEZAR 2024.GODINE“

 

U organizacji Udruženja penzionera/umirovljenika općine Doboj Istok u subotu održana manifestacija „Mujanov Mezar 2024. godine“.

Manifestaciju je otvorio Koordinator manifestacije gosp. Rifet Mrkanović riječima „Pozdravljajući sve prisutne  u ime penzionera/umirovljenika općine Doboj Istok, manifestacija „Mujanov Mezar 2024“ je skroman doprinos Danu 109/224 brigade, brigade  koja je ostavila trajni i neizbrisivi pečat ovom kraju, posebno ističem pomoć i zalaganje načelnika gosp. Kemala Bratića koji je u potpunosti upoznat sa problemima penzionera i aktivnostima u cilju rješavanja istih, za rješenje problema okupljanja penzionera,  Općinski načelnik je otkupio zemljište površine 6000 m2 i sagradio objekat za tu namjenu za što mu se neizmjeno zahvaljujemo“ riječi su Rifeta Mrakanovića.

U ime saveza penzionera Tuzlanskog kantona sve prisutne je pozdravio Haso Halilović „ ova manifestacije je rijetka, čestim svima Dan Brigade, u ovom momentu je teško govoriti o problemamtici penzionera,  u rješavanje problematike penzionera se više uključuju lokalne zajednice i kantonalne vlasti nego na Federalnom nivou, tri ključna pitanja su za rješavanje problema penzionera; prvo pitanje je povećanje i redovno usklađivanje penzija, drugo pitanje jeste zdravstvena zaštita, potpuna zdravstvena zaštita  i treće pitanje, ključno pitanje je socijalna problematika koja je vezana za ekonomski i zdavstveni položaj penzionera“.

Prisutnima se obratio i općinski načelnik gosp. Kemal Bratić riječima „sve ovo što je predsjednik Halilović rekao ja potpisujem, i želim da vam kažem,  borite se za svoja prava i mi smo uz vas, lokalni nivoi imaju veoma male ovlasti ali mi pomažemo onoliko koliko možemo.Poštovani predstavnici porodica šehida, RVI, dragi moji saborci dragi gosti, penzioneri, penzionerke  i svi prisutni, cijeloj ekipi koja je organizovala ovako lijepu manifestaciji čestitam, želim vam svima dobar provod, onima koji putuju da se sretno vrate svojim kućama i naravno da se naprimate penzija. Hvala vam svima.

Za kulturni sadržaj pobrinula su se mnogobrojna  kulturna i sportska udruženja sa područja općine Doboj Istok i šire.

Program obilježavanja 109/224 bbr. završio se Mevludom u džamiji u Ahimbašićima, MZ Klokotnica.