DRUŽENJE SA RATNIM KOMANDANTIMA I KOMANDIRIMA U POVODU DANA BRIGADE

 

U povodu Dana 109/224 bbr Općinski načelnik gosp.Kemal Bratić danas je upriličio prijem za ratne komandante i komandire 109/224 bbr.

 

“Želimo da kroz aktivnosti kulture sjećanja odamo počast svima koji su  u vrijeme  sudbonosnih dana odbrane Republike Bosne i Hercegovine dali svoj doprinos i svojim djelovanjem učinili da Doboj Istok, Bosna i Hercegovina, kao i njeni stanovnici žive i rade u miru, stvarajući uslove za bolji život na ovom području – kazao je načelnik Bratić čestitajući ratnim komandantima i komandirima Dan brigade”.

Prijemu je pored komandanata i komandira  prisustvovao ratni komandan 109/224 bbr. gosp. Džemal Jukan, predsjedavajući  Općinskog vijeća gosp. Nusret Dautović i dopresjedavajući Općinskog vijeća  Izet Hodžić.

“Raduje  me svaki susret sa mojim saborcima. Drago mi je što sam pozvan na obilježavanje Dana 109/224 bbr. i što je Općinski načelnik družeći se danas s nama pokazao da cijeni sve ono što smo zajedno činili za Bosnu i Hercegovinu i općinu Doboj Istok a danas činimo u miru svako na svoj način za što mu se iskreno zahvaljujemo” – kazao je ratni komandant 109/224 bbr. Džemal Jukan.

Nakon druženja,  komandati, komandiri i svi prisutni su proučili fatihu i položili cvijeće na centranom šehidskom spomen obilježju u Klokotnici.