ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM 04. JULA- DANA 109/224 BBR DOBOJ

“Sugrađanima Doboj Istoka, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godine, u ime općine Doboj Istok i u svoje lično ime čestitam 04. juli – Dan 109/224 BBR.
Ovo je  najznačajniji datum u bogatoj historiji naše Općine, svi zajedno možemo biti ponosni na časnu, pravednu i herojsku borbu branilaca Doboj Istoka i države Bosne i Hercegovine.

Branioci Doboj Istoka pokazali su neizmjernu ljubav prema svojoj Općini Doboj Istok  i svojoj državi Bosni i Hercegovini. Sjećanje na herojsku i časnu borbu 109/224 BBR na njene najbolje sinove, obaveza je svih onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu.

Obilježavanje Dana brigade je prilika da se prisjetimo svih patriota koji su za slobodu Bosne i Hercegovine dali živote, kao i svih preživjelih heroja odbrambeno-oslobodlilačkog rata 1992-1995 godina.

Ovo je prilika da još snažnije iskažemo našu podršku njihovim porodicama i opredjeljenje da u miru nastavljamo graditi Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih građana, za koju smo se svi  borili”.

OPĆINSKI NAČELNIK

Kemal Bratić