U povodu Dana Državnosti Bosne i Hercegovine održana Svečana sjednica Općinskog vijeća i položeno cvijeće na Centranom šehidskom spomen obilježju

Predsjedavajući O.V. gosp. Selmin Karić čestitao je svim prisutnima Dan državnosti, te pročitao program obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.


Referat povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine pročitao je prof. Haris Mujić. „Dozvolite mi da na početku svim građanima Doboj Istoka i BiH, uputim čestitku povodom obilježavanja značajnog Dana za BiH, Sretan vam 25. Novembar Dan državnosti BiH. Ovo je historijski datum kojeg sa ponosom treba da slavimo i odamo duboko poštovanje svim onim hrabrim Bosancima i Hercegovcima koji su toga dana prije 78 godina okupili se u Mrkonjić gradu da bih potvrdili identitet i državni suverenitet BiH. Takođe ovo je i prilika da se prisjetimo i svih BiH sinova koji su početkom agresije 1992 godine ustali i njenu odbranu, odbranili vrijednosti tekovina ZAVNOBIH-a zašto su ginuli i njihovi preci. U ovoj borbi koja nije bila lahka ni kratka veliki dio njih je položilo svoj život za odbranu BiH……“


Općinski načelnik gosp. Kemal Bratić čestitao je Dan državnosti Bosne i Hercegovine riječima „Svim građanima Doboj Istoka i Bosne i Hercegovine želim sretan 25. Novembar Dan Državnosti Bosne i Hercegovine te pozvao sve politčke subjekte sa prostora općine Doboj Istok da se još jače ujedine u očuvanju države nam Bosne i Hercegovine“.

 


Predstavnici boračkih udruženja i MUP-a Doboj Istok te predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti općine Doboj Istok su na a Centralnom šehidskom spomen obilježju su položili cvijeće i proučili fatihu.