ODRŽANA MANIFESTACIJA U POVODU 25. GODIŠNJICE DANA OBLIĆA

Predsjednik savjeta Mjesne zajednice Lukavica Rijeka gosp. Tajib Alihodžić  ispred organizacionog odbora zaželio je dobrodošlicu i zahvalio se u ime građana Lukavica Rijeke svim prisutnima na prisustvu obilježavanja 25 godišnjice  herojske bitke za oslobađanje Oblića.

Prisutnima se obratio komandant 109 brigade g-din. Mirsad Sinanović, posjetivši sve prisutne na herojsku borbu i značaj obilježavanja „Dana oslobađanja Oblića“.

a istorijski čas je održao Subašić Suvad, u kome je istaknuo da je veoma važno da mladi posjećuju ovakva mjesta i da nikada ne smiju zaboraviti  24 poginula borca.

U okviru manifestacije održano je i takmičenje u streljaštvu u orgranizaciji Streljačkog kluba „Doboj Istok“, te su najboljima dodijeljene i nagrade.

1.mjesto je osvojila Nirvana Muharemović, 2. mjesto Fatima Hodžić, 3. mjesto Edina Osmić, 4. mjesto Mejrem Džebić, 5. mjesto Edin Šiljić, 6. mjesto je osvojio Avdo Okanović i

  1. mjesto je osvojio Emir Čeliković

Odred izviđačka „Vrba“  Doboj Istok dodijelio je zahvalnice Nosiocu zastave izviđača pohoda „Tragom oslobodilaca Oblića 2019“ i to: Nosioci zastave: Babić Dino, Omerašević Edin, Vehabović Muamer, Humić Imran, Osmić Aldin, PO Zefik-Gračanica i OŠ Klokotnica.

Najstarijem učesniku, Alihodžić Mustafi i najmlađem učesniku, Čamdžić Davudu.

Bajkeri članovi  Motokrosa „Sjedi krš“ i motokrosa „Soko“ su takođe uveličali ovu Manifestaciju.

Manifestacija je završena čitanjem imena svih poginulih na Obliću.

 

Za ručak i udoban osjećaj pobrinuli su se: