Održana  Svečana sjednica Općinskog vijeća Doboj Istok povodom  Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

 

Svečanu sjednicu uz čestitku povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća g-din. Ferid Konjić.

 

Prigodan referat povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine pročitao je profesor istorije Haris Mujić.

U svom referatu Haris je istaknuo  „Ovih dana se sa ponosom i zahvalnošću sjećamo svih žrtva i poginulih boraca koji su dali najveći doprinos, svoje živote za ono što danas imamo. Posebnu zahvalnost dugujemo prvom predsjedniku RBIH Aliji Izetbegoviću koji je na političkom planu vodio bitku za BiH, ostavljen od civilizirane Evrope da gleda kako se nad njegovim narodom vrši genocid. Zahvalnost i vječni smo dužnici i porodicima poginulih boraca. Rane su još uvjek svježe i neke nikada neće zacijeliti. Također ne smijemo zaboraviti i naše nestale čije posmrtne ostatke još uvjek traže njihove porodice. I pored svega moramo gledati u budućnost kao što smo gledali toga 1.Marta 1992. godine iako nam je tada budućnost izgledala sumorna i teška. Neka nam današnji dan bude nadahnuće da nastavimo dalje na izgradnji Bosne i Hercegovine“

Literalne radove na temu „Dan nezavisnosti BiH“ pročilate su učenice: Indira Hasić, učenica III razreda JU Mješovita srednja škola Doboj Istok,  Amrina Džanić, učenica VIII razreda JU Osnovna škola „Klokotnica“ i Nejra Šiljić,  učenica VII razreda JU Osnovna škola „Brijesnica“.  

Općinski načelnik  g-din. Kemal Bratić je nagrađenim učenicama uručio  prigodne poklone.

 

Na adresu Općine Doboj Istok pristigle su mnogobrojne čestitke u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koje je pročitao sekretar Općine g-din. Omer Hadžić.

Delegacija Boračkih udruženja, Općinskog vijeća te mnogobrojni gosti javnog i privatnog života  su proučili fatihu i položili cvijeće na Centralnom šehidskom spomen obilježju.