Održana svečana sjednica Općinskog Vijeća

Održana svečana sjednica Općinskog Vijeća

(10.03.2018)

Održana svečana sjednica Općinskog Vijeća

Dan općine Doboj Istok obilježen je nizom aktivnosti i događaja, među kojima centralno mjesto zauzima Svečana sjednica Općinskog vijeća, te polaganje cvijeća na Spomen obilježju poginulim šehidima u Ahimbašićima.

Kako je istaknuo Općinski načelnik, Kemal Bratić u svom svečanom govoru, ovo je historijski dan za našu lokalnu zajednicu te da  zasluge za formiranje općine Doboj Istok pripadaju svim građanima naše općine, a posebno poginulim šehidima i borcima koji su dali svoje živote za odbranu naše domovine.

Zaslužnim pojedincima Općine Doboj Istok  su dodijeljenja Općinska priznanja i to;

I     PLAKETA OPĆINE DOBOJ ISTOK 

          Mrkanović (Mehmeda) Kasim iz Klokotnice –  za doprinos privredni i društveni  razvoj

     II    ZLATNA ZNAČKA OPĆINE DOBOJ ISTOK 

  1. Hrnjičić  (Saliha) Ferid iz Brijesnice Velike  – za doprinos u razvoju mjesne zajednice, doprinos u razvoju općine i doprinos u zaštiti i spašavanju ljudskih života i imovine u vrijeme prirodnih nepogoda,           
  2. Udruženje žena Doboj Istok za doprinos u razvoju nevladinog sektora.  

III   PISMENA ZAHVALNICA OPĆINE DOBOJ ISTOK

  1. Mašić (Husejna) Ahmet  iz Brijesnice Male – za  doprinos u društvenom razvoju.
  2. Udruženje „Crveno – bijela – crvena radost“  Tuzla za doprinos u razvoju nevladinog sektora.  

Literarne radova na temu „Dan općine Doboj Istok“  pročitali su: Tarik Suljić, učenik III razreda elektrotehničke škole JU Mješovita srednja škola Doboj Istok, Amrina Džanić, učenica VII razreda JU Osnovna škola „Klokotnica“ i Senada Hadžić , učenica VIII razreda JU Osnovna škola „Brijesnica“.

Delagacija na čelu sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Dr. Feridom Konjićem, te predstavnici boračkih udruženja su položili je cvijeće i proučila fatihu na spomen obilježju u Ahimbašićima.