Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

 (04.07.2016)

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu obilježavanja Dana 109/224 brdske brigade Doboj

Svečana sjednica Općinskog vijeća  u povodu obilježavanja Dana 109/224 brdske brigade održana je ispred sportske dvorane Osnovne Škole “Klokotnica” sa početkom u 19,30 sati.

Nacelnik

Svečanu  sjednicu otvorio je predsjedavajući  Općinskog vijeća dr. Ferid Konjić, te je pročitao referat povodom dana brigade u kome je sve prisutne posjetio o ratnom putu brigade kroz koju je prošlo oko tri hiljade boraca.

 

Dr.Konjić

 

“Istaknuo kako je srpski agresor planirao okupirati teritorije današnje općine Doboj Istok, Veliku i Malu Brijesnicu, Klokotnicu, Stanić Rijeku i Lukavica Rijeku te spojiti Ozren i Trebavu, u čemu je bio onemogućen upravo zahvaljujući borcima 109/224. brdske brigade. Trebamo se stalno posjećati, zašto i kako je nastala 109/224 dobojska brigade.Na pitanje kao je nastala naša brigade najkraće i najjednostavniji odgovor bio bi da sačuva opstanak ovog naroda na ovom prostoru.”

 

Vijećnici i gosti

Nakon čitanja referata povodom dana brigade dodijeljenja su Općinska priznanja  zaslužnim braniteljima, pripadnicima Armije RBiH.

Općinska priznanja uručio je Općinski načelnik g-din. Kemal Bratić i to:

 

Dodjeljena priznanja

 

Zlatnu značku Općine Doboj Istok za doprinos u odbrani zemlje primio je Kemal Mujić iz Klokotnica,

Pismene zahvalnice za doprinos u odbrani zemlje primili su: Almir Batalević i Dževad Mujkić.