ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM DANA ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM DANA ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

(15.04.2016)

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM DANA ARMIJE REPUBLIKE

BOSNE I HERCEGOVINE

SRETAN DAN ARMIJE BiH BRANITELJIMA DOBOJ ISTOKA!

images

Povodom 15. aprila DANA ARMIJE Republike Bosne i Hercegovine u ime organa općine i u svoje ime svim pripadnicima Armije RBiH upućujem iskrene čestitke.

U svojim čestitkama, Općinski načelnik je istaknuo ulogu Armije BiH, pogotovo ulogu brigade koja je branila područje Doboj Istoka. „Poginuli branitelji i šehidi naš su ponos i pokazatelj koliko smo žrtava morali dati da bi danas imali jedinstvenu i slobodnu Bosnu i Hercegovinu“.

Doboj Istok je specifično područje i po hrabvrosti njegovih branitelja, po broju dobijenih najviših vojnih priznanja i Zlatnih ljiljana, ali nažalost i po broju poginulih šehida, te broju ratnih vojnih invalida. Dan Armije BiH je datum kada se i Doboj Istok prisjeća teških ratnih godina, odbrane svakog pedlja naše općine, ali i hrabrosti zbog koje Armnija BiH danas postoji.

Odbrana Doboj Istoka  je imala veliku važnost u očuvanju državnosti Republike Bosne i Hercegovine i  danas je prilika  da se podsjetimo na dane odbrane koju je pružila Armija RBiH u toku agresije te da se još više angažujemo na osposobljavanju iste u svim segmentima.

 Želimo i nadamo se  da ćemo ostatak budućnosti u zajedničkoj i jedinoj domovini BiH živjeti  u sreći i blagostanju i  da obilježavanje ovog značajnog datuma dočekujemo svake godine u miru i slobodi