PRIJEM KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

PRIJEM KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

OPĆINSKI NAČELNIK KEMAL BRATIĆ PRIMIO ZAHVALNICU OD IZVIĐAČA DOBOJ ISTOKA
 (06.06.2013)

„ Zadovoljstvo mi je što imam priliku razgovarati i raditi na razvoju naše općine zajedno sa mlaidm ljudima čiji angažman u Izviđačkom odredu „ Vrba“ daje osjetne rezultate“ – istaknuo je Općinski načelnik Kemal Bratić na prijemu za članove Izviđalkog odreda „ Vrba“ Doboj Istok. Općina Doboj Istok je aktivno pomagala u organizaciji Olimpijade izviđača, što je bio povod da članovi „ Vrbe“ uruče prigodnu Zahvalnicu Općinskom načelniku za zalaganje i podršku.

DSC02831Ovo je jedno od rijetkih udruženja u Doboj Istoku čije se djelovanje temelji na principima ekologije, očuvanja prirode, ali i aktivacije mladih na potpuno drugačiji način. Vraćanje prirodi, učenje kroz druženje, ali i učešće u akcijama očuvanja prirodnih bogatstava naše općine, pokazatelji su koliko je Doboj Istoku trebalo ovakvo udruženje.

Općinski načelnik, Kemal Bratić, naglasio je da jak nevladin sektor u našoj općini olakšava rad lokalne samouprave, a ujedno pokazuje da je Doboj Istok postao mjesto sa demokratskim lokalnim uređejem. I u budućnosti, Općinski načelnik će pomagati i podržavati rad udruženja koji okupljaju mlade ljude i čiji je razvojni cilj direktno vezan za razvoj Doboj Istoka.