STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U STJEPAN POLJU

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U STJEPAN POLJU

ŽALOST U DOBOJ ISTOKU – IZGUBILI SMO DVA MLADA ŽIVOTA

 (14.04.2013)

Dvojica mladića su poginula, a dvojica su teško povrijeđena u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju, dva sata iza ponoći u naselju Stjepan Polje kod Gračanice. Oni su automobilom Passat velikom brzinom udarili u stub električne rasvjete, nakon čega se automobil prevrnuo. Poginuli mladići su građani Doboj Istoka. Ovog vikenda ugašena su dva mlada života…

casssssOpćinski načelnik Kemal Bratić, iznio je svoje duboko žaljenje, te će za ova dva mlada života odati svoju počast i dati podršku porodicama. Iako je ovaj tužni događaj obilježio vikend u Doboj Istoku, Općinski načelnik je potvrdio da će u saradnji sa nadležnim policijskim organima pokrenuti inicijativu za veću kontrolu brzine i saobraćaja pogotovo kada su u pitanju mladi vozači. Kako je istaknuo Općinski načelnik: „ Doboj Istok je izgubio dva mlada momka, dva predstavnika naše budućnosti. Ova se nesreća nije smjela dogoditi, ovo je ujedno i upozorenje za sve nlade vozače da vode računa o svom životu i brzini kojom upravljaju automobilom. Neizmjeran gubitak za Doboj Istok, beskrajna tuga za roditelje, ali i upozorenje da se ovakve stravične saobraćajne nesreće ne smiju više događati“

Kako so saznali u Policijskoj upravi, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u armirano-betonski stub električne rasvjete, prepolovio ga i iščupao iz zemlje. Dva mladića u smrskanom automobilu, Mirza Konjić (18) i Damir Buljić (19), su i pored pomoći mještana okolnih kuća podlegli na licu mjesta.

Druga dvojica ozlijeđenih, Omer Habibović (18) i Amir Hrnjčić (17) prevezeni u Univerzitetsko klinički centar Tuzla sa teškim povredama.

Obojica su smješteni u Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla i životnu su ugroženi.

– Oba pacijenta imaju teške povrede i trenutno su priključeni na aparate za disanje, kazala je za Bportal.ba Ersija Ašćerić iz press-službe UKC-a Tuzla.

Uviđaj na mjestu nesreće obavila je kantonalna tužiteljica, koja je dala nalog da se obavi obdukcija poginulih. Uzroci nesreće bit će utvrđeni istragom.