OBILJEŽAVANJE 1. MARTA DANA CIVILNE ZAŠTITE U FBIH

OBILJEŽAVANJE 1. MARTA DANA CIVILNE ZAŠTITE U FBIH

DODJELJENO PRIZNANJE DOBOJ ISTOKU ZA POMOĆ KONJICU I JABLANICI (26.04.2013)

Općinska služba civilne zaštite Doboj Istok i Općinski Štab Civilne zaštite  su u skladu sa Zakonom preuzetim obavezama u 2012. godini,  a po proglašenju stanja elemntarne nepogode uzrokovane snježnim padalinama i niskim temperaturama prema zahtjevu KUCZ i KŠCZ koordinirale angažovanjem materijalnih sredstava i ljudstva poduzeća doo „Obnovacop & Grimig“ iz Doboj Istoka na raščišćavanju snježnih nanosa na prostorima općina Konjic i Jablanica  tokom februara 2012. godine. Na osnovu dobivenih povratnih informacija od službi ovih općina, iskazane zahvalnosti općini Doboj Istok i poduzeću Obnovacop & Grimig na izuzetnoj pomoći tokom pomenutog perioda.

DSC02659U tom kontekstu  a u sklopu  obilježavanja 1. Marta Dana CZ u Federaciji BiH, služba je  uputila prijedloge za nagrađivanje pomenutog poduzeća i njegovih radnika zbog iznimnog angažovanja na prostorima navedenih općina .

KŠCZ-e Tuzla je donio Odluku o dodjeli priznanja – pismena pohvala civilne zaštite  te  je 6. marta 2013. godine na svečanoj sjednici upruličenoj navedenim povodom  KŠCZ dodijelio navedeno priznanje  doo „Obnovacop & Grimig“ i njegovim uposlenicima:

  1. Dedić Miralem
  2. Dedić Muhamed
  3. Dedić Bego
  4. Džebić Nedžad

Ovo je veliko priznanje za civilnu zaštitu, ali i za Općinu Doboj Istok koja je i u najtežim periodima pokazala organiziranost, spremnost i pružila pomoć općinama koje su pomoć trebale.