PRIJEM KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

PRIJEM KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

OPĆINSKI NAČELNIK KEMAL BRATIĆ PODRŽAO INICIJATIVU MLADIH U SAMOZAPOŠLJAVANJU

 (28.03.2013)

Općinski načelnik Kemal Bratić od početka mandata akcent u razvoju Doboj Istoka stavlja na podršci mladima, te samozapošljavanju. Ovu smjernicu svoje politike, Općinski načelnik istaknuo je i na prijemu predstavnika Nevladine organizacije mladih „ Sloboda, pravda, tolerancija“ koji su Općinskog načelnika upoznali sa programom i ciljevima ovog Udruženja.

DSC02790Kako je navedeno u prezentaciji ciljeva Udruženja „ Sloboda, pravda, tolerancija“, cilj je implementacija programa proizvodnje zdrave hrane, te pronalaženje načiuna finansiranja studenata sa područja naše općine. U ovoj godini očekuje se da će članovi Udruženja, koji u prosjeku imaju 19 godina, zasaditi određene povrđine krimpirom i drugim kulturama, te će na taj način osigurati određena sredstva za samofinansiranje Udruženja, te stipendiranje studenata.

Kako je naglasio Općinski načelnik, Kemal Bratić, Doboj Istok treba mlade ljude sa idejama koji se ne boje raditi i koji imaju inicijativu da učestvuju u razvoju naše općine bez očekivanja pomoći nekoga sa strane.