MEDIHA SALKIĆ I OSMAN JUNUZOVIĆ NAJBOLJI SPORTISTI OPĆINE DOBOJ ISTOK ZA 2017 GODINU

MEDIHA SALKIĆ I OSMAN JUNUZOVIĆ NAJBOLJI SPORTISTI OPĆINE DOBOJ ISTOK ZA 2017 GODINU

(27.12.2017)

MEDIHA SALKIĆ I OSMAN JUNUZOVIĆ NAJBOLJI SPORTISTI OPĆINE DOBOJ ISTOK ZA 2017 GODINU

IMG_0819

Mediha Salkić  i Osman Junuzović iz Atleskog kluba Doboj Istok, izabrani su za najbolje sportiste općine Doboj Istok za 2017. godinu.

 

Načelnik Osman i mediha

U organizaciji Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom Općine Doboj Istok, u prepunoj vijećničkoj sali u Klokotnici,  održana je tradicionalna manifestacija „Izbor najboljih sportista općine Doboj Istok  za 2017.godinu”, na kojoj je pored brojnih sportista i ljubitelja sporta prisustvovao općinski načelnik g-din. Kemal Bratić sa svojim saradnicima.

Salkić Mediha je juniorska i seniorska reprezentativka BiH u bacanju kugle i bacanju diska. U 2017 godini nastupila je na domaćim i međunarodnim prvenstvima i postigla izuzetno vrijedne rezultate. U 2017 godini na domaćim takmičenjima je osvojila 3 zlatne  i 1 srebrenu medalju. Na Međunarodnim takmičenjima je osvojla: 4 mjesto na Balkanskom prvenstvu u bacanju diska, 4 mjesto na Balkanskom prvenstvu u bacanju kugle i 13 mjesto na Evropskom prvenstvu u bacanju kugle. U 2017 godini Mediha je oborila dva rekorda i to: Juniorski dvoranski rekord BiH i Juniorski rekord BiH na otvorenom.  U Sastavu reprezentacije nastupala na: Balkanskom prvenstvu za juniorke u Sremskoj u Ruminiji, Balkanskom seniorskom prvenstvu u Srbiji, Balkanskom dvoranskom prvenstvu, Evropskom juniorskom prvenstvu u Italiji i Evropskim igrama mladih u Gruziji.

 

Osman Junuzović,  atleski seniorski reprezentativac BiH sa slijedećim rezulatima:

4 zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji u trčanu na 1000, 5000, 3000 i 3000metara  sa preprekama na prvenstvu BiH,

3 zlatne medalje na Međunarodnim takmičenjima; 1 mjesto na Balkanskom prvenstvu u trčanju  3000m sa preprekama u seniorskoj konkurenciji, 1 mjesto na Kup-u Evrope/Malta u trčanu na 3000 metara i 1 mjesto na KUP-u Evrope/Malta u trčanu na 5000 metara seniorska konkurencija.

Junuzović Osman je nastupao za reprezentaciju u 2017 godini na: Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, Kupu Evrope na Malti, Balkanskom seniorskom prvenstvu u Srbiji, Balkanskom krosu u Turskoj i Evropskom kros prvenstvu u Slovačkoj.

Posebna priznanja uručena su: Ismetu Mešiću za postignute rezultate na međunarodnim i domaćim šahovskim turnirima, Mujkić Dženadu iz STK-a “SPIN”, za uspješno obavljanje funkcije UO, Halilović Amiru iz Kajak kanu kluba Doboj Istok, Jahić Selmi, perspektivnoj takmičarki iz Šahovskog kluba “Doboj Istok”, Vehabović Lejli iz karate kluba “Doboj Istok” za ostvarene rezultate u 2017 godini, Mujakić Emiru iz STK-a “SPIN”, za uspješan trenerski rad sa mlađim uzrasnim kategorijama, Dautović Ahmetu iz NK “Mladost”  Brijesnica Velika.

Posthumno priznanje za razvoj sporta, organizaciju NK “Mladost” i  Sportskog saveza općine Doboj Istok,  dodijeljeno je Kuprić Osmanu iz NK “Mladost” Brijesnica Velika.

Za najuspješnijeg  sportskog radnika za 2017. godini proglašen je Bećirović Samir iz NK “Mladost” Brijesnica Velika, za doprinost u razvoju NK “Mladost” Brijesnica i NK “Doboj Istok”, te predvođenja NK “Mladost” Brijesnica do osvajanja 1. Pozicije jesenjeg dijela prvenstva 20017/2018, II Kantonalna liga-Zapad.

Najuspješniji ženski kolektiv je STK “SPIN” Doboj Istok, a  u muškoj konkurenciji nagrada je otišla Karate klubu Doboj Istok.

Za najuspješniju  trenericu je proglašena Hodžić Amna STK „SPIN“ Doboj Istok, za ostvarene rezultate sa mlađim uzrasnim kategorijama.

Najuspješnija pionirka je Mujkić Amina iz STK “SPIN” Doboj Istok, a najuspješniji pionir je Hodžić Maid iz Karate kluba “Doboj Istok”.

Za najuspješniju kadetkinju proglašena je Mujkić Merima iz STK “SPIN” Doboj Istok, a najuspješniji kadet je Škrebo Samed iz Atleskog kluba Doboj Istok.

U juniorskoj konkurenciji, juniorka Osmić Rasema i junior Mrkanović Belmin, iz Atleskog kluba “Doboj Istok”, su ponijeli epitet najuspješnijih u 2017. godini.

Za najuspješnijeg seniora proglašen je Suljić Sulejman iz Karate kluba “Doboj Istok”.

Za kulturni dio programa pobrinula se Batalević Adna, učenica JU OŠ Klokotnica i  Muzičke škole Marcos Portugal iz Doboja.

 Adna