U POVODU OBILJEŽAVANJE DANA 109/224 BBR OPĆINSKI NAČELNIK PRIMIO DELEGACIJU RATNIH KOMANDANATA I RATNIH KOMANDIRA 109/224 BBR

U vijećničkoj sali Općinski načelnik primio je delegaciju ratnih komandanata i ratnih komandira 109/224 bbr. Prijemu su prisustvovali komandant 109/224 bbr. gosp. Mirsad Sinanović i pukovnik Smajil Mešić.
Uz riječi dobrodošlice, čestitku za Dan brigade, općinski načelnik gosp. Kemal Bratić zahvalio se svim komandantima i komandirma što su svojim prisustvom dali doprinos obilježavanju Dana 109/224 bbr. Predložio je Koordinaciji boračkih udruženja da se obilježavanje Dana brigade a i svih značajnijih datuma uskladi sa Savjetima mjesnih zajednica te da se u budućem period obilježavanje intezivira i proširiti sa više pripadnika 109/224 bbr. Prisutnima su čestitali Dan brigade predsjedavajući Općinskog vijeća gosp. Nusret Dautović i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća gosp. Izet Hodžić.
Komandant brigade gosp. Mirsad Sinanović, čestitajući Dan brigade, posjetio je sve prisutne na istorijski put osnivanja i časnu borbu 109/224 bbr., te je istaknuo daje ovo godišnjica Brigade, te da nije godišnjica niti jedne političke stranke te da na ovaj dan treba iza sebe ostaviti sve politike. Mi moramo vratiti kulturu sjećanja na ono što nam se desilo 1992 do 1995 godine. Mi nismo pravili zločine, mi smo brigada koja je svijetlog obraza prošla, protutnjala ovaj rat. Na kraju je čestitao svima još jednom 30 godišnjicu formiranja 109/224 bbr.
Nakon prijema proučena je fatiha i položeno je cvijeće na Centralnom šehidskom spomen obilježju u Klokotnici.