SRETAN DAN ARMIJE BiH BRANITELJIMA DOBOJ ISTOKA

„Povodom 15. aprila dana Armije R BIH u ime Organa uprave općine Doboj Istok i u svoje lično ime svim pripadnicima Armije RBiH upućujem iskrene čestitke“. U svojim čestitkama, Općinski načelnik je istaknuo ulogu Armije BiH, pogotovo ulogu brigade koja je branila područje Doboj Istoka. „Poginuli branitelji i šehidi naš su ponos i pokazatelj koliko smo žrtava morali dati da bi danas imali jedinstvenu i slobodnu Bosnu i Hercegovinu.
Ovo je Dan kada su pripadnici naše Armije odlučili odbraniti svoje i naše domove, narod i državu, dan koji će zajedno proslaviti svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i poštuju BiH jedinstvenu i cjelovitu – onakvu za kakvu su se borili svi pripadnici Armije RBiH. Posebnu zahvalnost i obavezu osjećamo prema onima koji nisu više sa nama, neka im je rahmet i pokoj duši. Oni su dali ono najviše što su imali – svoje živote. Upućujem izraze suosjećanja svim članovima porodica šehida i poginulih boraca.
Sa željom da budućnost provedemo u miru, sreći i blagostanju u zajedničkoj domovini Bosni Hercegovini još jedanput upućujem iskrene čestitke povodom 15 aprila Dana formiranja Armije R BiH“.