PRIJEMOM DELEGACIJE BORAČKIH UDRUŽENJA I POLAGANJEM CVIJEĆA NA CENTRALNOM ŠEHIDSKOM OBILJEŽJU U KLOKOTNICI POČELO OBILJEŽAVANJE DANA 109/224 BBR

U povodu obilježavanja Dana brigade Općinski načelnik danas je u vijećničkoj sali primio delegaciju Boračkih udruženja 109/224 bbr. Prijemu je prisustvovao i komandand 109/224 bbr gosp. Mirsad Sinanović.


Općinski načelnik gosp. Kemal Bratić istaknuo je da je obilježavnje Dana brigade jedan od najznačajnijih datuma u bogatoj historiji naše Općine, svi zajedno možemo biti ponosni na časnu, pravednu i herojsku borbu branilaca Doboj Istoka i države Bosne i Hercegovine. Trajni je naš zadatak pomoć pružiti svim borcima kojima je ona istinski i potrebna.
Komandant 109/224 bbr. Gosp. Mirsad Sinanović zahvalio se Općinskom načelniku, predstavnicima boračkih udruženja što se ne zaboravlja obilježavanje Dana brigade i u uslovima pandemije.

Predstavnici boračkih udruženja prisjetili su se ratnih dešavanja, herojske odbrane našeg kraja, zahvalili se Općinskom načelniku na prijemu i obilježavanju Dana brigade, založili se za intezivniju borbu za povećanje iznosa primanja boračkim populacijama.

Nakon druženja proučena je fatika i položeno je cvijeće na Centralnom šehidskom spomen obilježju u Klokotnici.