Prijemom predstavnika Boračkih udruženja i Polaganjem cvijeća na Centralnom šehidskom spomen obilježju u Klokotnici obilježen 15. april – Dan Armije RBiH

Općinski načelnik Kemal Bratić u povodu 15. aprila – Dana Armije RBiH primio komandanta 109 bbr. Mirsada Sinanovića i predstavnike boračkih udruženja sa područja općine Doboj Istok, te predstavnike 212 brigade. Čestitajući svim prisutnima 15. april – Dan Armije RBiH, Općinski načelnik je istaknuo ulogu Armije BiH, pogotovo ulogu brigade koja je branila područje Doboj Istoka. „Poginuli branitelji i šehidi naš su ponos i pokazatelj koliko smo žrtava morali dati da bi danas imali jedinstvenu i slobodnu Bosnu i Hercegovinu.
Ovo je Dan kada su pripadnici naše Armije odlučili odbraniti svoje i naše domove, narod i državu, dan koji će zajedno proslaviti svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i poštuju BiH jedinstvenu i cjelovitu – onakvu za kakvu su se borili svi pripadnici Armije RBiH. Posebnu zahvalnost i obavezu osjećamo prema onima koji nisu više sa nama, neka im je rahmet i pokoj duši. Oni su dali ono najviše što su imali – svoje živote. Upućujem izraze suosjećanja svim članovima porodica šehida i poginulih boraca“.


Nakon svečanog prijema delegacije boračkih udruženja, i općine Doboj Istok, predstavnici Organizacije ratnih vojnih invalida, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan”, Organizacije demobilisanih boraca, pripadnici 212. Brigade sa područja općina; Doboj Istok, Gračanica i Lukavac su proučili fatihu i položili cvijeće na Centralnom šehidskom spomen obilježju u Klokotnici.

Obilježavanje ovog značajnog datuma proteklo je u skladu sa mjerama i preporukama nadležnih institucija vezanih za umanjenje rizika od širenja koronavirusa.