PREMIJER VLADE TUZLANSKOG KANTONA I OPĆINSKI NAČELNIK PODRŽALI MANIFESTACIJI MEĐUOPŠTINSKO DRUŽENJE „MUJANOV MEZAR 2022“ A U POVODU OBILJEŽAVANJA DANA 109/224 BBR. DOBOJ

U organizaciji Udruženja penzionera/umirovljenika općine Doboj Istok u toku je manifestacija pod nazivom „Međuopštinsko druženje „Mujanov mezar 2022“.

Na manifestaciji učestvuje veliki broj  penzionera/umirovljenika sa svih prostora Bosne i Hercegovine.

Prisutne je riječima dobrodošlice pozdravio predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika gosp. Rifet Mrkanović riječima „Poštovani prijatelji, dragi penzioneri, predstavnici državnih organa, Javnih ustanova, preduzeća i medija, dragi građani, Dobro nam došli na tradicionalno peto međuopćinsko druženje penzionera/umirovljenika  pod nazivom „Mujanov Mezar 2022 godine“ a koje se realizuje u okviru manifestacije „ Dani kulture i dijaspore ljeto 2022“.

Prisutnima se obratio i komandant 109/224 bbr Doboj gosp. Mirsad Sinanović, posjetivši sve prisutne na ratni put brigade i sve žrtve koje je ova brigada dala.

Općinski načelnik gosp. Kemal Bratić je poselamio i pozdravo   sve pristutne „ Drage moje sugrađanke i sugrađani, dragi gosti, premijeru, federalni poslaniče, uvaženi vijećnici, saradnici, saborci dobro došli na  manifestaciju i želim vam da se lijepo osjećate“, posjetio je sve prisutne na značaj obilježavanja 109/224 bbr. Doboj, te je istaknujo da je  dogovorio sa Premijerom vlade Tuzlanskog kantona da i vlada učestvuje u sufinansiranju u izgradnji centra za naše penzionere. Zaželio je  puno zdravlja i rahatluka svim gostima  i  poručio  da se svi zajedno trebamo boriti  za vaša prava jer i mi ćemo biti sutra penzioneri.

Premijer vlade  Irfan Halilagić obratio se svim  prisutnima riječima„ Prijatno sam iznenađen ovim skupom, brojem prisutnih, ogranizacijom, mi smo prva vlada koja je donijela mjeru da se jednokratno penzionerima pomogne sa 100,00 KM, pomoći ćemo izgradnju centra penzionera u Doboj Istok  i  za kraj želim vam čestitati na ovome veličanstvenom skupu, želim vam uputiti čestitke, vama i vašim najmilijima, želim  vam puno zdavlja i sreće, živi i zdravi bili“.