U POVODU OBILJEŽAVANJA DANA 109/224 BRDSKE BRIGADE DOBOJ OPĆINSKI NAČELNIK PRIMIO DELEGACIJE PORODICA ŠEHIDA I PALIH BORACA, DELEGACIJE RATNIH VOJNIH INVALIDA, ZLATNIH LJILJANA I DEMOBILISANIH BORACA

Sa početkom u 10,00 sati u sali Općinskog vijeća, Općinski načelnik gosp. Kemal Bratić primio je delegacije porodica šehida i palih boraca, delegacije ratnih vojnih invalida, zlatnih ljiljana i demobilisanih boraca općine Doboj Istok. Prijemu je prisustvovao i komandant 109/224 brigade gosp. Mirsad Sinanović.
Uz riječi dobrodošlice Općinski načelnik je istaknuo da je ovo jedna od aktivnosti u povodu Dana brigade, program oblježavanja je predložila Komisija te da će aktivnosti obilježavanja trajati sve do 4.jula. Istaknuo je da općine imaju veoma male nadležnosti kada su u pitanju prava boračkih populacija a mi smo tu da dijelimo sve probleme koje imate i da pomognomo onoliko koliko možemo.Ono što ne smijemo nikada zaboraviti da ste dali najvrijednije što ste imali i za to nikada ne smijemo zaboraviti poginule šehide jer to su naša braća, sestre te da smo na ovoliko malom prostoru dali veoma mnogo šehida. Prisutnima su čestitali Dan brigade predsjedavajući Općinskog vijeća gos. Nusret Dautović i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća gosp. Izet Hodžić.
Predstavnici boračkih udruženja istaknuli su važnost obilježavanja Dana brigade i zahvalili se Općinskom načelniku na razumjevanju i podršci svim aktivnostima koje se sprovode u povodu Dana brigade, te da je obilježavanje svake godine sadržajnije i uključuje više aktivnosti i učesnika.
Komandant 109/224 bbr. Doboj gosp. Mirsad Sinanović, čestitajući Dan brigade istaknuo je da mu je veliko zadovoljstvo što je danas ovdje, te da smo jedina Općina koja je nastavila da baštini događaje iz rata. Prisutne je posjetio na teške trenutke i put razvoja 109/224 brdske brigade Doboj.
Nakon prijema svi prisutni su su proučili fatihu i položili cvijeće na Centralnom šehidskom spomen obilježju u Klokotnici.