Ponosni smo na Vaš uspjeh – Hafizi Hadžić Abdurahman i Ahmetović Muhamed kod Općinskog načelnika

Općinski načelnik Kemal Bratić primio je hafize sa područja MIZ Doboj, Hadžić Abdurahmana (džemat Brijesnica Velika) i Ahmetović Muhameda (džemat Škrebe, koji si nedavno položili hafiski ispit.
Prijemu su prisustvovali Selmir i Hajrudin roditelji Abdurahmana i Muhameda, te efendija Mehemed Halilović, džemat Škrebe Brijesnica Mala, efendija Senad Šiljić, džemat Hadžići Brijesnica Mala i hafiz efendija Zaim Šiljić, džemat Brijesnica Velika.

Općinski načelnik je čestitao Abdurahmanu i Muhamedu riječima “Sretni smo svi u Doboj Istoku, da smo uz našeg hafiza Zaima ef.Šiljića u kratkom periodu dobili još dva nova i mlada hafiza na našoj Općini. Kao načelnik, ali i svi građani Doboj Istoka smo ponosni na ovaj Vaš uspjeh. Danas smo željeli da ja kao načelnik lično, ali i u ime svih građana Doboj Istoka iskažemo jedno veliko hvala, da Vam poželimo sreću i uspjeh u vašem budućem životu i radu. Ponosni smo što Vas imamo uz našeg hafiza Šiljića, kao i sve naše imame i cijelu Islamsku Zajednicu”.

Hfz. Hadžić Abdurahman ( Selmir i Edina) rođen je 11.12.2000.godine. Trenutno je student I. godine Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu. Hifz je položio 16.11.2020.godine pred Komisijom Rijaseta IZ u BIH.
Hfz. Ahmetović Muhamed (Hajrudin i Enisa) rođen je 10.08.2000.godine. Trenutno je učenik IV.razreda Behram-begove medrese u Tuzli. Hifz je položio 21.09.2020.godine pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH.