ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINE DOBOJ ISTOK U POVODU 10.MARTA DANA OPĆINE DOBOJ ISTOK

 

U sklopu obilježavanja Dana općine Doboj Istok, danas 10. marta 2022. godine sa početkom u 10,00 sati održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.


Predsjedavajući Općinskog vijeća gosp. Selmin Karić je čestitao svim prisutnima Dan općine Doboj Istok, zaželio dobrodošlicu te pozvao da učenjem fatihe prisjetimo se svih poginulih za odbranu općine Doboj Istok i cijele Bosne i Hercegovine.


Općinski načelnik gosp. Kemal Bratić u svom svečanom govoru istaknuo je da je ovo historijski dan za našu lokalnu zajednicu te da zasluge za formiranje općine Doboj Istok pripadaju svim građanima naše Općine, a posebno poginulim šehidima i borcima koji su dali svoje živote za odbranu naše domovine.  U svom govoru podsjetio je sve prisutne na ekonomski prosperitet naše Općine u predhodnoj godini, realizovane projekte i realizaciju planiranih aktivnosti u 2022 godini.  Na kraju govora je čestitao Dan općine riječima „Svima vama prisutnima i svim građanima naše Općine čestitam Dan Općine, također u ime uposlenika i u svoje ime čestitam nagrađenim istaknutim građanima naše Općine koji će danas primiti zaslužna priznanja. Hvala vam još jednom što ste se odazvali da zajedno uveličamo obilježavanje Dana Općine“.

Zaslužnim pojedincima Općine Doboj Istok su dodijeljenja Općinska priznanja i to;

Plaketa Općine Doboj Istok

Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Doboj Istok – za doprinos u zaštiti i spašavanaju ljudskih života,

Zlatna značka općine Doboj Istok

1. Suljkanović (Rame) Sead iz Lukavice Rijeke – za doprinos u razvoju općine Doboj Istok,
2. Zahirović (Redže) Alija iz Lukavice Rijeke – za doprinos u razvoju mjesne zajednice.

Pismena zahvalnica općine Doboj Istok – Udruženje žena Doboj Istok – Podružnica Lukavica Rijeka – za doprinos u razvoju nevladinog sektora.


Na adresu Općine Doboj Istok pristigle su mnogobrojne čestitke u povodu Dana Općine koje je pročitao gos. Omer Hadžić.

Nakon Svečane sjednice na Centralnom šehidskom spomen obilježju u Klokotnici, šehidskom spomen obilježju u Brijesnici Velikoj i Stanić Rijeci, Predsjedavajući Općinskog vijeća, općinski vijećnici, Općinski načelnik, predstavnici boračkih udruženja, glavni imam MIZ Doboj, prof. Ibrahim ef. Halilović i svi prusutni gosti učenjem fatihe i polaganjem cvijeća odali su počast šehidima koji su dali svoje živote za našu Općinu.