ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM 04 JULA- DANA 109/224 BBR DOBOJ

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM
04 JULA- DANA 109/224 BBR DOBOJ

 

 

“Sugrađanima Doboj Istoka, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godine, u ime općine Doboj Istok i u svoje lično ime čestitam 04. juli – Dan 109/224 BBR.

Danas kada obilježavamo jedan od najznačajnijih datuma u bogatoj historiji naše Općine, svi zajedno možemo biti ponosni na časnu, pravednu i herojsku borbu branilaca Doboj Istoka i države Bosne i Hercegovine.
Branioci Doboj Istoka pokazali su neizmjernu ljubav prema svojoj općini i svojoj državi. Sjećanje na herojsku i časnu borbu 109/224 BBR na njene najbolje sinove, obaveza je svih onih koji BiH doživljavaju kao svoju domovinu.

Obilježavanje Dana brigade je prilika da se prisjetimo svih patriota koji su za slobodu BiH dali živote, kao i svih preživjelih heroja odbrambeno-oslobodlilačkog rata 1992-1995.
Posebnu zahvalnost ukazujem onima koji su na putu odbrane, jačanja i stasanja općine Doboj Istok dali svoje živote. Ovo je prilika da još snažnije iskažemo našu podršku njihovim porodicama i opredjeljenje da u miru nastavljamo graditi Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih građana, za kakvu su se i oni borili”

navedeno je u čestitci Općinskog načelnika Kemala Bratića.

OPĆINSKI NAČELNIK
KEMAL BRATIĆ